Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Sunday, July 29, 2012

9 Ramadhan

Posted by mimie at 7/29/2012 01:01:00 PM
Ahad. Tengahari, temankan hubby pegi Boulevard tp aku tak masuk. Aku duk dlm kete sebab kepala naik pening, feel nak muntah... sekarang, dah makin kuat rasa mabuk aku ni.takpe, takpe... dugaan bawak baby, aku oke jer.

Semalam tghari, aku muntah.. semalam tak larat nak puasa gak. Slumber jer aku g mkn sweetcorn & sausage dalam kereta n minum air. Badan dah gigil, kepala pening... aku minum ice lemon tea sbb nak muntah dlm kete. Pasni takmo minum air tu sbb aku baca teh pun ada kaffein. Urghhh...

Sayang nye tak dpt puasa. Aku duk muntah jer setiap hari. Badan gigil kalau tak makan. Aku mampu puasa 6 hari jer stakat ni. Takpe.. puasa wajib, jaga anak dan kesihatan pun wajib jugak kan. Lagipun, doktor advice aku tak payah puasa. Insyallah, kalau puasa tak dapat, aku still nak kejar fadhilat Ramadhan ni. Terawikh tak tinggal, ngaji.. harap2 Ramadhan kali ni lebih bermakna...amin ya rabb

Tak puasa tp nafsu makan lebih2. Kalah hubby.. sebab rasa mcm nak muntah jer ptg tu, aku baring sampai tertido ptg tadi. Mimpi hubby join pertandingan memasak ala ala MasterChef. Ha ha. Hubby masak butterprawn! Bila hubby kejutkan aku tido, aku gelak2. Aku cite pasal mimpi aku tu. Last2, hari tu, kami berbuka dengan Nestum butter prawn!

Menu #1 : oyster pancake
Menu #2 : bawal sweet&sour
Menu #3 : nestum butter prawn

Alhamdulillah... baru banyak sikit nak makan..

malam lepas terawikh, g Giant. Nak beli air yg banyak sebab hubby nak travel esok. So....

2 comments:

najihah on July 30, 2012 at 6:02 AM said...

salam..
:) be strong.. insyaALLAH akan melahirkan anak yang kuat juga.

mimie on August 9, 2012 at 2:54 PM said...

Wsalam...amin ya rabb :)

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare