Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Wednesday, November 9, 2016

Third Trimester

Posted by mimie at 11/09/2016 05:15:00 PM 1 comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur dah dalam third trimester. Semuanya berjalan lancar dan baby sihat. Baby dah start berada pada kedudukan cephalic masa 6months hari tu. Sama macam abang dia dulu, 6months dah cephalic position. Alhamdulillah, moga terus berada pada laluan yg betul ye adik.

Last check up was yesterday. Berat adik dah 1.43kg. Tarian dia dalam perut pun makin rancak. Hehe. Adik suka kick, main blah kanan, berbeza dengan abang dulu suka main blah kiri. Tapi rasanya adik ni lebih aktif dari abang sebab suka gerak-gerak sampai nak terkencing plak mommy. hehe. Kalau position tidur, mommmy suka mengiring ke kanan. Pasal makanan, dari awal awal lagi mommy suka makan manis manis contohnya chocolate, cake etcs. Abang dulu tak pandang pun chocolate semua tu. Lebih ke seafood. Takut kena kencing manis je tapi Alhamdulillah so far masih ok :)

Bila masuk third trimester ni, simptom lidah pahit tu datang balik plak. Macam memula dulu. Hmm... Ingatkan dah takde dah. Sebab dulu masa abang, muntah muntah tu masa awal je. Lepas tu dah takde. Adik ni plak, sejak last week kot rasanya lidah mula terasa pahit balik. alahaiiiii lah! Harap harap tak de la sampai saat kelahiran. huhu.

Ok, nak update pasal berat mommy plak.

Ni amik dari Antenatal Card

30/5/2016 - 49kg
13/6/2016 - 49kg
11/7/2016 - 50kg
8/8/2016 - 51kg
13/9/2016 -53.9kg
11/10/2016 -55.7kg
8/11/2016 - 57.5kg

Moga dipermudahkan proses kelahiran adik kelak dan dikurniakan kesihatan yg baik. Amin ya Rabb

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare