Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Wednesday, July 4, 2012

15 DPO BFP, Alhamdulillah

Posted by mimie at 7/04/2012 09:04:00 AM
Alhamdulillah

15DPO = BFP

Hari ni, genap 2 bulan pemergian anak kembar kami. Emosi sedih sikit bila teringat mereka. Tapi hari ni, Allah gantikan mereka dengan kejutan yang baru, Alhamdulillah...



Hari ni dalam Sejarah ( 6 month 4 days married ; 3 years 3 weeks couple ; 1 year  3 months 1 week 6days engaged)

Hari ni Genap 2 bulan pemergian anak kembar kami


Hari ni, UPT Faint Line (Beli dengan hamilcomel.blogspot.com)



Clear Blue digital (Sengaja letak Buku Pink last pregnancy..sob sob sob)

Thank you so much untuk semua mommies-mommies kat RH (RatuHati)
Thanks untuk tunjuk ajar BBT.
Thanks untuk ilmu yang dikongsi.
Thanks for the care.
Please pray for this journey.
To all TTC-ians, dont stop hoping & never stop praying. Put more effort, Insyallah God will listen...
KIPK members, We share our stories. We are not alone. Our time will come, just keep doing and keep praying. Believe in ourselves, Remember one thing which I always remind myself also about this...

Surah Al Baqarah ayat 216 - "It is an object of dislike to you, and it may be that you dislike a thing while it is good for you, and it may be that you love a thing while it is evil for you. And Allah knows, while you do not know" 

Love & Hugs from me to all mommies.



Semoga kandungan lepas ni sentiasa di lindungi Allah

"Ya Allah, jagalah anak kandunganku selama dia berada du dalam perutku dan sembuhkanlah dia (dari segala penyakit) sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Penyembuh, tiadalah kesembuhan melainkan kesembuhan dariMu, kesembuhan yang tidak meninggalkan (satu pun) penyakit.
Ya Allah, rupakanlah anakku di dalam perutku dengan rupa yang elok dan tetapkanlah hatinya dengan keimanan kepadaMu dan rasulMu.
Ya Allah, keluarkanlah anakku dari perutku pada waktu kelahiran dalam keadaan mudah dan sejahtera.
Ya Allah, jadikanlah anakku ini sihat, sempurna (kejadiannya), berakal cerdik, berilmu serta beramal dengan ilmunya.
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah tubuhnya, cantikkanlah kejadiannya (rupanya), fasihkanlah lidahnya dan elokkanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadis, dengan berkat (penghulu kami) Muhammad s.a.w dan segala puji hanya untuk Penjaga sekalian alam... 

Amin ya Rabb "

13 comments:

mIzZhUdA87 on July 4, 2012 at 9:28 AM said...

tahniah dear..hepi for you..jaga diri n kandungan leklok ye..semoga selamat utk melahirkn utk bby ke2 ni after mc..doakn utk huda gk..:)

mimie on July 4, 2012 at 9:33 AM said...

thanks huda... nervous tau kali ni :'( emotional lebih hari ni... semoga huda gak menyusul lepas ni dear..amin

aquagugurl on July 4, 2012 at 9:40 AM said...

Tahniah dear..alhamdulillah,dah dpt pengganti twin..

mIzZhUdA87 on July 4, 2012 at 10:33 AM said...

insyaallah..everything will be ok..bby akn develop dgn jayanya..amin..byk2 bersabar ye dear..biasa la tu..pembawakan bby..;)

Anonymous said...

tahniah...sukenya dgr...hrp2 menjangkit kt sy...cha wachaa.

mimie on July 4, 2012 at 1:21 PM said...

tak lama lagi turn huda plak...instinct kuat nih... hehe... dah berdenyut dah baby tu :)

cha wacha... thanks dear. sy pun ada instinct cakap tak lama lagi turn awk. hehe.. counting days jerrr kan? tak nak test ke? dah delay tu

mIzZhUdA87 on July 4, 2012 at 2:10 PM said...

tu la..amin ya rabb..berkat do ibu mngandung..ni tadi g lunch pn..mkn bhun sup..tgk nasi x lalu..dr lum mkn rase cm ade bnda tersekat kt tekak..smp dh sdh mkn pn sm ni..loya je..huhu..

Ummi Najla on July 4, 2012 at 9:05 PM said...

Alhamdulillah mimie. Semoga selamat hingga ke akhirnya. Tak sabarnya nak preggy lagi. Bilalah turn saya. Insya-Allah, rezeki untuk kami-kami yang menanti akan hadir juga. Hopefully berjangkit-jangkit la ye. Amin. Congrates again. Happy for u :)

Cinda... on July 4, 2012 at 9:34 PM said...

tahniah mimie .. :)
ini ma linda

mimie on July 5, 2012 at 6:28 AM said...

Huda , mmg simptom tu dah serupa dah...insyallah, ada lah tu nanti yer :)

Umi najla , terima kasih atas doa umi..saya turut mendoakan semua mommies berjangkit jugak..seronok kalau sama-sama dpt preggy balik ...amin

thanks ma linda...Semoga semuanya baik2 jer...saya doakan untuk semua :)

mIzZhUdA87 on July 5, 2012 at 8:40 AM said...

tula..arini sakit pinggang cm nk patah..huhu..prt bloating..kalo ade rezeki ade la..huhu..insyaallah..tggu due period isn ni..;)

Mummy Chenta on July 5, 2012 at 3:54 PM said...

tahniah darling..jaga diri bebaik k..moga pregnancy kali ni sihat sehingga saat melahirkan. Amin...moga selepas ni rezeki kami menyusul.insya'allah jika diizinkan ALLAH

mimie on July 5, 2012 at 8:42 PM said...

Huda....Kene jaga diri tau..penat sgt lah tu...

Mummy chenta...thanks dear...amin .. Saya doakan smua mommies beroleh rezeki masing2 tak lama lg :) semoga adalah khalifah kecil yg grow healthy soon...amin

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare