Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Sunday, May 13, 2012

Pengalaman Gugur Anak Kembar

Posted by mimie at 5/13/2012 03:57:00 PM
Assalamualaikum semua... Lama dah tak blogging. 

Saya nak buat perkhabaran berita sedih sikit.. Saya dah keguguran kandungan pertama saya pada 4 May 2012 bersamaan dgn 12 JamadilAkhir 1433H, hari Jumaat

Baby twin pertama kami, sempat saya kandung selama 8 minggu 6 hari (sehari lagi nak masuk 9minggu) bukan rezeki kami. Panjang sangat cerita and banyak sangat pengalaman berharga saya nak share .. Insyallah, akan saya kongsikan buat bakal ibu sempena hari ibu hari ini. Walaupun terlampau sedih setelah kehilangan anak kembar kami, tapi dalam masa yang sama, terlalu banyak pengajaran yang mengajar saya tentang erti pengorbanan dan kehidupan. 

insyallah, akan saya kongsikan satu persatu pengalaman miscarriage our twin baby. Just wait ya.. :) belum bukak laptop lagi ni. Ni pun blogging pakai hp jer. Pics masa keguguran pun ada..saya akan upload if hubby izinkan dalam Part 2 : Proses Keguguran


Saya citer step by step kat bawah ni...(click pada Link) :
Part 1 : Pengalaman Keguguran Kandungan 1 
Part 2 : Proses Keguguran
Part 3 : Selepas Keguguran

Part 4 : Berpantang (will update very soon)
Part 5 : Persoalan saya tentang keguguran (Rakan-rakan yang ada pengalaman boleh tak share or bagi link kat sini?)

Walaupun sedih atas kehilangan kandungan kembar kami , tapi at the same time, kami panjatkan kesyukuran...pengalaman mengandung menunjuk kan bahawa kami takde masalah untuk mendapatkan anak.. sebab saya berjaya pregnant. Alhamdulillah... cuma mungkin belum rezeki kami lagi


Article ini Dr Zubaidi - Pendarahan ketika hamil yang buat saya kuat dan Alhamdulillah, saya mensyukuri ujian Allah swt buat kami 


Alhamdulillah, syukur... Allah sentiasa mendengar doa hambaNya. Percaya lah..
Al Fatihah...

Berjaya pregnant setelah first time try buat BBT & first time BD waktu subur. Alhamdulillah (Cycle : 3/3/2012 - 4/5/2012 ;Lenght CD62 , Test -CD25 ; DPO10)



Kali terakhir buat test masa pregnant ni adalah pada 2 / 5 / 2012  8:36 pm (2 hari sebelum miscarriage)
T tak sama terang dengan C. Tapi masih clear & cepat jer naik test ni  -  2 / 5 / 2012  8:36 pm (2 hari sebelum miscarriage)    

4 comments:

Mummy Wanna Be on May 13, 2012 at 9:29 PM said...

salam mimie, takziah buat mimie dan suami. insya'allah ada hikmah dengan apa yang berlaku. Yang pasti baby twins sedang menanti mimie dan suami di syurga. insya'allah amin....pasni ada lagi rezeki buat mimie amin

mimie on May 13, 2012 at 10:27 PM said...

Thanks mummy wanna be. Insyallah, ada hikmah di sebalik semua ni. Kami redha dan dah boleh terima ketentuanNya. A ah, our twin tunggu kat syurga...thats what makes me happy :D bukan 1, tapi 2 :D

kikin on October 25, 2012 at 12:23 PM said...

salam simsimi.. at least entry2 simsimi buat saya kuat dan legakan hati saya yang sedikit gundah tika ini

mimie on November 13, 2012 at 9:32 PM said...

kikin - wsalam dear. bersedih masa mula2 miscarriage tu mmg normal . hope entry saya dpt membantu yer...

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare