Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Friday, April 20, 2012

MENGANTUK

Posted by mimie at 4/20/2012 09:02:00 AM
Pagi ni, badan terasa penat. Mengantuk satu hal lagi. Awal-awal pagi ni aku dah mengantuk. MENGANTUK. MENGANTUK.

Breakfast? DONE. As usual, on the way nak pergi office, aku & Nor singgah sebentar kat stall sebelah SK RPR Batu Kawah. Pagi ni aku beli:


 Mi Rojak bak kata abang penjual kuih tu. Terima kasih yer..semoga semakin murah rezeki penjual stall tu. Kita share dengan baby taw makanan yg dijual tu. Besar jasa penjual stall tu 


Wahhh...another good news! Abong my officemate pun pregnant jugak. She is now 8weeks. Due end November. Terus meriah office pagi ni. Aku yg ngantuk ni terus segar..hehe.. abong, amy & madam bagi nasihat shud apply cream kat perut awal2 ni sebab nanti ada kesan scretchmark. Ok, encik suami. .please take note! Hihi...:)

 stretch mark
harap-harap saya tak ada strecth marks.amin
 
Antara brand cream for stretch marks

 Bio Oil..saya pernah beli! Lama dah beli. Beli sebab dulu ada scar jerawat kat muka. so,apply mende ni kat muka tapi seriously tak sesuai. So, I stop using it. Nanti boleh guna untuk perut, insyallah oke kot, sebab kat perut. Kalau kat muka, very the oily!


Lunch, aku teman kan Nor pegi buat akaun KWSP. Kebetulan drive pegi sana, aku ajak Su, Ratna & Fiya join skali. So we had lunch together at Rasa Rasa Cafe. Alhamdulillah, kenyang. Tp satu jer mistake. Lauk dah nak habis. Dah plak aku letak kuah kicap yg aku pun tak tau ayam ke , daging ker..tapi rasanye Ohmaii~ tak cun dengan baby kut. Ada rasa pelik semacam. Almost terkeluar balik tp aku cover lah depan kawan2 yg tengan kusyuk makan dengan penuh selera. So, aku asingkan nasik yg dah terkena kuah kicap tu & makan seperti biasa. Kenyang...

Lepas makan, amik kesempatan pergi The Spring. Ehems. Dalam masa yang very limited tu, aku sempat beli :

 Santa Barbara Polo Bath & Shower Gel.


INFO!! Kalau menurut Pregnancy Week 6:

"The very beginnings of wee hand plates and the early formations of what will be their fingers are already visible! And of course their genius brain is still growing like - well, a brain on fire."

Selesai solat, insyallah, akuamalkan bacaan ayat2 Quran. Semoga aku berkesempatan khatam sebelum baby keluar. Amin... Extra, tadi aku baca Surah Luqman. Insyallah, amalan membaca surah Luqman ni adalah untuk melahirkan anak yang cerdik. Kebetulan baby's brain now is still growing, mummy hope semoga anak mummy&daddy cerdik, pintar, petah dan dihormati kerana ilmunya..Amin

PS to daddy:
Work smart & we always love you so much daddy :* thank you for your support. Dont worry about us here. We are happy & baby is growing. Baby loves you so much and mummy always talk to baby, daddy loves baby too :D WE LOVE YOU DADDY!
 

2 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah

Anonymous said...

I take pleasure in, lead to I found just what I was taking a look for.
You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day.
Bye

Check out my weblog: ford Ranger forum

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare