Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Thursday, August 2, 2012

Register KKIA Done At 8w 4d

Posted by mimie at 8/02/2012 08:22:00 PM
Hari ni, aku amik kesempatan, kebetulan nak mintak Medical Leave, ttiba bangun pukul 9am tu, aku teringat hari ni hari Khamis. Why not pegi register KKIA. Tak payah mintak excuse lagi next time. At first nak g pagi. Tapi hubby ade hal plak. Husband hantar kete dia g buat performance. Hmm. Itu lah dia lelaki. So husband cakap buat petang. Oke.

around 3pm g KKIA, wah...takde org. Oke, terua turn aku. Aku dpt nurse muda lagi, baik lak tu. Seronok aku buat dgn dia. Noorarina nama dia, umur baru 25, org Selangor. Kesian, tangan nurse Rina berbalut. Dia cakap pagi tadi dia jatuh moto.

So, ini drpd apa yg dibuat tadi:

berat : 49.5kg (last pregnant 47.5kg..dlm tak makan n muntah aku tu, berat aku naik gak ek..Alhamdulillah)

tinggi : 161.7cm (BMI 18.89)

hb : 11.8(last pregnancy 14)

tekanan darah : 123/67 ( last pregnancy 114/64)

pulse : 91

next appointment aku kene buat MOGGT pada 16 /8 / 2012 8am DAN satu lagi 30/8/2012 8am..wahh! Banyak nyee :'( banyak lah cuti aku bulan 8 ni...

Nurse nasihatkan aku makan jambu batu. Oke! Nurse tu baik. Tp doktor mcm sombong, tak banyak cakap. Siap marah lg bila aku nak mintak MC. Dia leh cakap "ktorg bg MC untuk org accident jer." Pastu aku cakap " sy ada morning sickness doktor. Pagi tadi muntah jer" pastu doktor boleh lak cakap " kenapa tadi awak tak cakap awk muntah" ... aku nak jer cakap "aku masuk dalam bilik ko tak sampai pun 2 minit, ko langsung tak bercakap dgn aku, ko stakat cakap nak tengok leher jer(tyroid ke tak), pastu tulis tulis tulis, tak pandang pun muka aku, mana aku tau prosedur aku kene cakap aku skrg muntah jerrrr... ko tak tanye aku tak cakap lah!! Ni skrg aku cakap lah ni!!!" Geram jugak lah sbnnya dia leh cakap bg mc untuk org accident jerrr.. hampeh!

Nurse tu giler baik lah, tang doktor plak buat aku sakit hati plak.aku tau lah ko nak balit cepat.masa tu dah 4.30pm.aku patient terakhir, dia siap dah kemas2 barang nak balik. Hmmm... takpe lah..first time aku kene dgn doktor mcm ni.

Ohya, aku tadi siap repeat balik amik darah untuk test HIV, Talasemia, apa lg ek.. blood group tak payah dah. B+. Masa dia cucuk amik darah, aku dah control nervous aku sbb ada sorg budak kecik 3years old tgh amik immunization depan aku. Maintain macho, tak nangisss lak tu. Tercabar ego aku tengok. Padahal memula dah nervous siap tny kat nurse , hari ni kene amik darah lagi ke? Aiseyhhhh...malu lah!

tangan kene cucuk untuk amik darah
Buku pink ke dua aku tahun ni. Alhamdulillah
Appointment MOGGT 16/8
ubat yang aku dpt dr KKIA. Folic acid, vit B, vit C

Malam ni, aku tak ikut husband terawikh kat masjid. Sebelum hubby G masjid tadi, aku muntah... lari2 g toilet, muntah kat sinki. Penuh lah satu sinki tu (sorry lah kotor sket).. rupanya husband duk ikut aku p toilet, tengok aku muntah penuh satu sinki. Hehe. Selalu dia ikut, aku muntah kat tepi lubang air keluar terus, dia tak nampak lah muntah aku sbb terus keluar ikut lubang tu n aku terus simbah. Kali ni tak sempat nak lari g lubang tu. Tu yg termuntah dalam sinki. Hubby tengok, terus buat muka mcm geli dia tu. Hekhek.. sapa suh tengok kan.. hihi. Pagi muntah, tengahari muntah, malam pun muntah. makan lak tak nak. Tapi berat naik gak. Wah! Sihat kot anak mama ni. ..

Mudah2an, kali ni baby membesar dengan sihat dan sempurna...amin ya rabb

4 comments:

Nieta Shairi on August 3, 2012 at 7:05 PM said...

amin.. loves reading your pregnancy moment! take care dear :)

najihah on August 4, 2012 at 6:27 AM said...

alhamdullilah..
mubarak ya.. semoga selamat sehingga melahirkan.
muntah2 itu biasa. the sweetest moment.
insyaAllah ibu yang kuat melahirkan anak yang kuat.

mimie on August 5, 2012 at 1:31 PM said...

Thanks nieta.. nervous like almost all the time lg tok. Mala pk macam2. :)

mimie on August 9, 2012 at 2:52 PM said...

Najihah... amin ya rabb. Anak yg kuat ni! Hehe.. nanti bila anak dah besar, dia kene tau pengalaman2 ms mengandungkan dia. Hehe...

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare