Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Thursday, August 9, 2012

20 Ramadhan.

Posted by mimie at 8/09/2012 10:18:00 AM
Based on LMP & last scan, hari ni masuk 9w 5d.

Semalam & hari ni, light headache dah mula menyerang. Rasa nak muntah pun bertukar time, masa kat office plak. Tp sbb kat office, aku mampu tahan dengan minum air ribena. Bawak dari rumah. Masa mengajar dalam kelas pun makin tak selesa. Bila perasaan bergelora nak muntah tu dtg, aku pergi blakang kelas... cover! Tp so far, semlm jer aku termuntah pagi. Tu pun kat rumah.

Kenapa aku duk update muntah etc etc smua ni? Sbb aku nak monitor balik & dpt aku refer semula next time :) bukan sbb nak complaint kenapa aku muntah...muntah... pening...mengidam... makan ape...etc etc etc :) aku tak complaint, kenapa aku mabuk camni. Tp aku bersyukur, sbb aku merasa gak experience camni yg aku tak pernah rasa sebelum ni even masa aku pregnantkan twin hri tu. aku tak complaint. Baru aku tau, lain org, lain alahan... dan lain baby, lain alahan...

Pasal mengidam char kuey teaw... aku je kot tau perasaan sensitive giler bila tak dpt makan ni. Pelik sgt rasa nya. Frust. Please please please... harap2 hari ni dpt jumpe :'(

Semalam berbuka puasa dengan member2 public gold. Ada satu member ni, anak laki dia, baru 9months duduk kat baby chair next to me. Masa aku tgh citer dgn mak dia pasal alahan aku kali ni, aku sebut jer perkataan "muntah" , on the spot baby boy tu muntah. Padahal sebelum tu, dia duk main2 dgn baby chair dia. Hehe.. dlu masa mak dia pregnant kan dia, dia selalu sgt mkn seafood n x makan asam ke ape . Dia ckp, klu mkn seafood dpt baby boy. Aku...makan seafood, ayam tak leh makan, ulam mangga aku suka sangat! Mix lah.. masam dgn seafood. Camne tu?? Hehe.. tak kisah lah, baby girl ke boy.. janji sihat.... amin!

9 comments:

najihah on August 9, 2012 at 10:48 AM said...

amin..amin..

najihah on August 9, 2012 at 10:50 AM said...

inysaAllah mimie.. semoga baby sihat. amin..
err, tadi macam dah komen. tapi hilang pula. :)

vv on August 9, 2012 at 11:16 AM said...

vv pernah admitted sebab muntah yg teruk sangat masa 14weeks. every 10minutes muntah sampai kena masuk drip air 7botol. tu semua pengalaman berharga ;)

mimie on August 9, 2012 at 11:36 AM said...

ye ke vv? kesian nye. teruk gak vv punyer alahan ek. . saya kira ok lg kot. ayam, daging, smua reject.. nanti masa raya byk ayam, daging, sayang nye tak dpt makan nanti...huhu...



najihah...comment awk ada kluar kat email jer. tp bila sy view takde plak. saya pun hairan gak ni. ada beberapa comment awak yg tak kluar sini tp kat email ada.. pelik kan? ada setting ker ek?

vv on August 9, 2012 at 11:40 AM said...

mimie, vv teruk sekali tu je. sebelum tu muntah sikit2 je hohoho.. ohye, kalau comment keluar kt email tp tak appear kat sini, cuba g kat dashboard, check bahagian Comments --> Spam. hehe.

najihah on August 9, 2012 at 11:41 AM said...

errr.. tak tau pula.
ha ah.. selalu juga komen sini.
tapi baru perasan, tak ada.
komen blog lain, ok je. sat, den tengok setting den punya.

mimie on August 9, 2012 at 11:46 AM said...

Vv... nasib baik baby lahir sihat dan comel sgt..hehe.. btw, thanks ekk..dpt dah retrieve balik comment tu :)

najihah... dpt retrieve dah comment awk. Yeay! Ada setting tak cun. Selalu nampak comment awk klua kat email tp bila bukak sini, takleh view. Tu yg hairan bin ajaib. Tp skrg dah oke dah...yay!

najihah on August 9, 2012 at 11:53 AM said...

oh... setting blog mimie eh..
puas eden belek setting blog den. kuikuikui
tak pun ingatkan mimie kasi delete komen najihah. hahahaha

najihah on August 9, 2012 at 11:55 AM said...

bab mabuk tu kan, cuba ambik kismis.
kismis manis2 masam. sekurang2nya dapat redakan loya. mana tahu serasi.

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare