Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Wednesday, August 8, 2012

19 Ramadhan

Posted by mimie at 8/08/2012 09:36:00 AM
Morning. Pagi ni, sangat tak larat. Mengantuk yg teramat sangat. Kelas 7.30-9.30am, aku ngantuk giler. Sbb tak tahan punye pasal, aku bg tutorial & assignment kat student. Tp tu yg buat aku makin mengantuk kot. Kene tunggu dorg siapkan keje tanpa buat apa. Aku jalan2 meronda jer dlm kelas nak hilangkan rasa mengantuk. Habis je kelas, now...get ready nak pejamkan mata sekejap atas meja ni. Tak kisah lah org nak ckp ape. Seriously, ngantuk tak tahan.

Semalam aku dgn hubby berbuka western. Alhamdulillah, nak plak tekak ni mkn ayam. Selalu muntah.. western, baby nak kot. Tp kalau bg ayam masak merah ke, rendang ke, masak kicap ke, habis laahhh...mengada giler kan. Nak yg western n seafood jer. Hihi.

Our menu supreme grill chicken & grill lamb shoulder.

semalam, aku tak g terawikh kat masjid. Penat sangat.so, hubby g sorg. Aku baring jap, sampai tertido. Hubby missed call sampai 10kali aku x sedar. Ohmaiii... aku tersedar, aku tengok jam 23:34 aku terus terkejut, cari hubby takde. Alamak. Aku amik hp, nampak missed call banyak dr hubby so I called him. Rupanya hubby kat Boulevard. Jam baru 21:34 , aku yang salah tengok jam. Hukhuk. Cepat2 g mandi & solat. Bila hubby balik, dia bawak satu kotak besar & satu shopping bag. Eh? Apa hubby beli ni...

Jeng jeng jeng... rupanya....

Hubby belikan adjustable chair + alat untuk mengurut. Hehe.. seronok! Semalam aku complaint sakit blakang. Aku baring tengok tv, bila angkat, blakang aku sakit. Tu yg hubby belikan kerusi ni & alat mengurut tu. Yeay!!! Selasa giler aku baring tengok tv pakai kerusi ni. Thank you so much hubby.

6 comments:

Julie Anne on August 8, 2012 at 10:09 AM said...

mimie, try avoid makanan yang oily.. kmk ariya cuma dpt makan mun nya x oily jak..nak bminyak lebeh2 kompom xdpt.. huhu.. wlupun morning sickness sempat 2 minggu lebih jak namun sampe aritok kmk maseh sik berselera makan makanan berminyak

Noor Fathiah Binti Rahim on August 8, 2012 at 10:23 AM said...

Mimie bole ke preg pakai kerusi urut?setahu sy mcm xbole..maybe tgk pada jenis mesin tu..kalau yg ada infra red bahaya kn utk kandungan...kalau mmg mesin urut mimie ni utk org preg bole la kot..wallahualam..try pastikan dulu ye..

mimie on August 8, 2012 at 10:35 AM said...

Julie... ya lah julie. Kmk mun makan ayam nang confirm muntah. Marek maok makan tp sik byk d makan mek. Mek even minum milo+ anmum d muntah mek balit. Pg tek coma2 jak d muntah mek balit aek ya..

Fathiah...ni bukan kerusi urut. Adjustable chair je. Yg untuk urut tu, kecik jer. portable. Ada infrared tp boleh off kan infrared. Hubby ckp leh pakai kat kaki n bahu jer. Tempat lain jgn pakai. Tp mcm takut gak nak pkai tu.

Noor Fathiah Binti Rahim on August 8, 2012 at 11:15 AM said...

yeker...xpyhla pakai kt kaki..sebab ade kes sy dgr die pegi try urut kaki yg ada infrared..xtau tgh preg skali gugur...nauzubillah..mintak hubby urut jela..hehehe

najihah on August 9, 2012 at 10:14 AM said...

emm, setuju bab avoid oily food..
cuba makan sikit2 dan kerap.
boleh cuba kismis.

mimie on August 9, 2012 at 2:48 PM said...

Fathiah...oke. thanks for advice dear.. klu tak mmg xtau. Hehe..

Najihah.. tu lah.. no wonder grill chicken dpt jer masuk. Less oil mungkin. Klu masakan melayu leh plak muntah smua. Ceh! Mcm demand jer. Padahal klu tak preggy, masakan kampung tu lerr favourite giler. Hehe. Oke, will try kismis. First preg dlu amalkan kismis. Skrg, leh plak terlupa kismis.hihi

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare