Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Monday, June 11, 2012

Weekend with 38degree

Posted by mimie at 6/11/2012 09:59:00 AM
Last weekend, demam terok. Bermula dari hari malam Sabtu tu. Cecah gak 38 degrees. Sebelum demam tu, sempat gak lah aku gi tengok Prometheus. Best cite tu...Memang layan sehabis baik. 

Malam tu, balik rumah around 10pm, aku terus tido sebab dah rasa tak sedap badan. So, my Sunday wasted macam tu jerr.. Kalau tak demam, memang jalan tak hengat kot. Sebab demam, aku tido, tido, tido.. Dalam kete, anta cousin balik Uitm pun aku tido..

Ni BBT aku masa demam dan pagi tadi, Alhamdulillah, sekarang dah oke sikit...Keje melambak kat office, aku pun tak nak amik MC gak. Tambah lagi minggu ni MQA audit datang.


This week, aku confirm busy. Dah request OT sampai 10mlm untuk esok dan Rabu. Khamis dan Jumaat ni MQA visit. Arghh... Tension tak tau camne dah. 

 Apa MQA nih??? Apsal nak kecoh sangat?

MQA ( Malaysian Qualification Agency) atau dalam bahasa melayu nya Agensi Kelayakan Malaysia ni terletak di bawah MOHE (Ministry of Higher Education).

Peranan utama MQA adalah untuk melaksanakan Kerangka Kelayakan Malaysia (Malaysian Qualifications Framework, MQF) sebagai landasan sistem jaminan kualiti pengajian tinggi dan titik rujukan kriteria dan standard kelayakan kebangsaan. MQA berperanan sebagai badan tunggal yang menyelia dan menyelaras jaminan kualiti dan akreditasi pendidikan tinggi negara.

Senang cakap, kalau Kolej / Universiti swasta takde MQA qualification, kira sijil yang dorg keluarkan tak laku lah!! tu paling general. Tp sebenarnya MQA ni penilai utama kepada sesebuah kolej. Dari segi cara kerja, documentation, dorg tengok cara lecturer ngajar dalam kelas, tengok paper exam students, interview lecturer.. Macam-macam lah. 


Sebelum ni di panggil LAN(Lembaga Akreditasi Negara). Lepas Dec 2005, tukar kepada MQA dengan beberapa ciri penilaian tambahan. 


Biasalah, institusi pendidikan, kalau tak kene audit MQA ni, mana nak approve sistem dan standard pendidikan dorg kan? So, mende alah ni..memang memeningkan kepala... Tambah lagi dengan keadaan office aku ni. Ahhh... Malas nak cakap lah. Kang tak pasal-pasal aku kene saman. hek hek hek. Sebab tu aku malas nak stori mori al kisah diriku, pensyarah di sebuah institusi pendidikan. STOP! 



2 comments:

hanimku on June 11, 2012 at 10:37 AM said...

Demam masa baru habis period.. kalau demam time counting DPO memang best... kot2 ada rezeki lagi... :)

mimie on June 11, 2012 at 1:00 PM said...

Ha ah...demam jangkit hubby ni. Blum jumpe O lg. nak BD pun tak sempat lg ni.hehe

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare