Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Friday, June 29, 2012

Healhty Food!

Posted by mimie at 6/29/2012 08:18:00 PM
Hari ni badan penat sangat.. kaki rasa lenguh jer nak jalan . . . Hari ni jugak ayak takdak. Hish. Bangun jam 3.30am, nak g toilet ( seminggu ni selalu terjaga malam). . .tup tup takde air. Nasib baik ada sikit jer. Dapat la melepas hajat. Sampai ke la ni, ayak masih takdak. Hmmm. . Nanti lah cite pasal tu. Hari ni aku nak citer pasal ni haaa...
Yeppp. . Aku beli Horlicks Fiber up, HL Marigold dan Bliss Kiwi & Jambu.

Bila aku tengok content nya, rupanya ada Folic Acid. HL marigold tu, memang lama dah tau. Horlick Fiber Up tu aku baru tau.

Tu dia kandungan Horlick Fiber Up. Alhamdulilah, lepas aku sah mengandung hari tu, aku mula tinggalkan caffein. Kalau dulu setiap pagi kene minum nescafe etc etc. Coca cola , teh. . . Sekarang aku dah berjaya atasi tahap addict aku tu. Now dah replace dengan nestum dan horlick fiber up. Tambah plak less sugar :)

Tp, selera aku minggu ni,tak mo makan nasik, tak mo makan ayam. Mengada betul lah! Aku nak minum sup jer. Lg2 sup. . . Mlm ni, nasib aku tapau nasik ayam penyet. At first plan nk masak sup. Tp hari ni aku sampai rumah 7.30pm, tu yg rasa penat melampau, tak larat nak masak. Sampai rumah, tengok2 air takde lg. Nasib baik aku tapau. Lapar giler.. tp tak habis pun aku makan. Selera takde

Ohya, aku gak sempat beli clearblue digital. aku plan nak try kalau dah lewat 2 minggu period. He he he. Kalau lewat sehari dua, test pakai upt strip tu jer. Hari2 test pun takpe. Esok nak test lah. . . Jeng jeng jeng

Psssttt...aku ada satu tips nak share pasal macamana nak kesan early pregnancy. Tp tak tau lah bende ni suratan atau kebetulan. Hehe. Kalau aku berjaya pregnant kali ni, aku habaq naa..

2 comments:

norulez83 on July 8, 2012 at 3:47 PM said...

Tahniah ye da preggy.. Aritu kate nak share tips kan macamana nak kesan early pregnancy kan? Cane ye? :)

mimie on July 12, 2012 at 2:16 PM said...

Thanks =) kalau awk perasan sy ada post Symptom pelik, saya ada tulis 'bendasing' dlm urin. masa saya buang air, perasan ada klua skali dgn air kencing ada 'seakan-akan' oily tp bukan sepanjang kencing tu. dia bercampur sikit jer dgn air kencing. mungkin tu hcg kot. ha ha ha. memandai jer! tp benda tu ada masa saya pregnant jer. tak tau lah org lain kan...

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare