Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Tuesday, June 19, 2012

TiredNess & D-ZNess. BBT?

Posted by mimie at 6/19/2012 09:59:00 AM
Always feel sick, got flu, dizy and tired lately since demam hari tu. Cycle ni, temperature rendah jerr... waktu O pun tak sampai lagi ni.

Esok hubby balik Doha..hmm ...bakal bermula lah kisah cinta jarak jauh kami skali lagi. Will meet hubby during Ramadhan, Insyallah

** Atas tu aku update pagi tadi.. Bawah ni aku update before keluar lunch (hekheks)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oke... aku selalu pening lately, bukan heavy punye lah.. Pening manja.. Since aku demam hari tu (10/6 & 11/6), flu masih ada lagi, batuk pun masih mengganggu..aku punya suara masih sengau sampai pernah last week student gelak! Aku join skali lah... Buat slumber jer..Cakap suara rock!

"Pening manja aku skrg ni pun sebab busy & memang pening dengan Audit. Tanbah plak class kali ni memang banyak sangat! Penat dowh!"

BBT chart aku, record suhu rendah jer sampailah ke pagi ni. Aku tak jumpe O lagi. So, aku pun duk main2 dengan FF aku sebelum aku update post ni, aku letak kan "Fever" pada CD8 dan CD9, tup tup terus bertukar corak BBT Chart aku. Hmmm? ! Tapi bagi aku suhu tu still rendah lagi kalau nak compare dengan masa aku preggy hari tu. Musykil...musykil... Aku dah O ke tak nih???

So, chekidout!

Aku demam cecah 38degree masa CD 8 & 36.6 masa CD 9 . . Ni sebelum aku edit dua-dua kepada "Fever". June 2012

Bila aku letak dua-dua Fever, BBT Chart aku jadi camni plak... Tapi masa aku preggy hari tu, lepas O jer, suhu naik mendadak! June 2012
Ni BBT Chart masa aku preggy (March - May 2012). Tinggi kan suhu lepas O?

Ni Plak BBT Chart aku lepas miscarriage 4/5/2012 , sebelum period pertama menjenguk. Ni pun suhu naik lepas Ovulation.

So, sekarang...Nak tuka Fever ke tak? 2nd day demam tu, suhu tak cecah Fever lagi . Baru 36.6. Baru nak habis demam tapi masa tu, badan aku mmg rasa demam lagi tu. Hm..

Kesimpulan nya, Aku kene update knowledge BBT aku lah..

BRB. Nak g lunch sat

6 comments:

Nieta Shairi on June 19, 2012 at 6:48 PM said...

Mimi, Nieta baru berjinak2 join BBT. Sumpah tak faham satu haram pun. Just ambik suhu and catit. Hahahaha. Anyway, are you Sarawakian?

mimie on June 19, 2012 at 8:07 PM said...

Sy pun baru start bbt 3 cycle, start march 2012 n kebetulan terus lekat. cycle 1 : march-may (pregnant), cycle 2 : may(miscarriage) , cycle 3 - june (skarang) .. masih tak terror lagi.byk nak blaja..hehe. tu lah yg tak faham2 lg tgok cycle sendiri. Even CM pun tak pandai nak tengok sgt..
Yup nieta, saya Sarawakian :)

Nieta Shairi on June 19, 2012 at 9:02 PM said...

La, samalah kita org Sarawak. Hehehe kmk Kuching :)
Petrajaya. But now stay in KL, jadi org KL after kawen

mimie on June 19, 2012 at 10:14 PM said...

Haha...paduhal. eee...kmk d kuching juak kinek tok. Ktk ada d RH juak ka? Lamak dah netap d kl nun?

Nieta Shairi on June 20, 2012 at 8:16 PM said...

Join RH juak. Nickname kat RH JD NIeta :)

mimie on June 20, 2012 at 8:31 PM said...

Aihhh...ktk duhal...hehe..ada mek baca blog ktk :) bila ada balit kch gik deng? Roger2 jak lak

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare