Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Wednesday, January 9, 2013

Last check up with Dr Patricia Ling

Posted by mimie at 1/09/2013 02:35:00 PM

So today last jumpa Dr Patricia Ling from Timberland Medical Specialist Hospital Kuching. Dari aku preggy twin, Doktor ni lah yg first bgtau aku pasal good news yg aku preggy twins. Dia jugak lah beriya-iya , bersungguh-sungguh, excited bila aku preggy twin. Tp, mungkin dia doktor, dia semacam tau yg twin aku masa tu ada risiko. Lepas bgtau aku dpt twin, before I leave her room that day, she reminded me

" If you feel uncomfortable, got bleeding or whatever  don't wait any longer. come and see me as soon as possible. If Im not here, I will always available at emergency anytime. You can always reach me"

Dia tahu. Tapi dia masih bagi positive respond sebab masa dia scan tu, kami dpt tengok 2 heartbeat yang sihat. Love u both anak sulung mummy.

A month after our twins pergi, sekali lagi Dr Patricia Ling yg sahkan aku pregnant semula. Dia tak marah. Dia cakap " Good! Good!" . Tak macam some doktor yg terus bg negative respond bila patient terus pregnant semula lepas keguguran. Aku pun dah kene. tp bukan dgn Dr P.Ling. Dia bg motivation & advice. Dia bg duphaston. Dengan kuasa Allah swt juga, sekarang zuriat kami membesar dalam rahim ni dah 31minggu. Syukur atas nikmatMu ya Allah. Kami berusaha tapi kepada Engkau jua kami memohon dan berserah.

Hari ni, hari terakhir aku jumpa Dr P.Ling untuk pregnant kali ni sebelum aku bersalin klak. Terima kasih banyak-banyak Dr Patricia Ling. You are the best! Dan jugak semua doktor dan nurse yang pernah merawat aku. Banyak sangat yg kat KKIA Batu Kawah tu. Tak tersebut dah nama sorg2.

Before aku balik, Dr Patricia sempat wish good luck. Hee.

Plan nak tengok muka baby tak kesampaian sebab baby letak dua-dua tangan dia kat muka. Dr P.Ling siap tolak-tolak tangan baby tp dia still tak nak alih tangan dia. So, just buat 2D scan jer. Alhamdulillah, semuanya nampak normal & sihat. Hopefully, baby grow stronger, healthy & cumil! Hihi...amin

scan, pregnancy, suka suki kehidupan

0 comments:

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare