Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Friday, May 24, 2013

Ubun ubun . Fontanel anterior

Posted by mimie at 5/24/2013 01:07:00 AM

First of all, aku nak cakap, sekarang ni tgh vacation kat KK plak. Eh, aku dah update ke kami pegi Mom&Baby Expo 10-12 May hari tu? Kalau belum, will update later. Ktorg pegi Melaka gak. Eh, next time la aku citer. Vacation KK pun next time aku citer. Skrg nak citer pasal ubun-ubun.

Oke, al kisah nya camni. Aku perasan few month ago....ala, senang cakap, few weeks lepas Ameer lahir, bahagian depan kepala Ameer macam lembut. Lembut , macam ada satu lekuk seolah2 tengkorak Ameer tak terbentuk sempurna. Risau!

Masa silih berganti, kepala dia still camtu. Sampai lah ke hari ni, on the way ke KK, aku usap lagi kepala dia, still, lekuk tu ada.. lembut. Memang hari-hari aku monitor lekuk tu. Sampai ke hari ni, perasaan aku tiba-tiba risau sangat. Aku mula pk macam-macam. Nauzubillah. Seriously, risau... aku renung muka Ameer, aku renung lekuk tu. Nampak berdenyut. Ya Allah, menitik sikit air mata aku. Aku tak bgtau husband, tak bgtau sesapa. Takut dorg join risau skali.

Sesampai di hotel, aku google ... hasilnya? Tadaaa.... Alhamdulillah... sedikit melegakan. Rupa-rupanya, lekuk lembut dan berdenyut tu adalah ubun-ubun! Atau dalam bahasa scientific nya Fontanel Anterior. Ekeke...lawak nya mommy ni kan! Tak tau tu ubun-ubun! Kalau korg nak tau detail lg, boleh search 'ubun-ubun' .. banyak info penting pasal tu.

Oke, ni haa... Tempat dan rupa lekuk yang aku sentuh di kepala Ameer. Yang aku tanda bulat merah tu. Sebijik rupa dia camtu (aku sentuh pakai tangan jer)

Till we meet again.

XoXo
-mommy risau tak tentu pasal-

0 comments:

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare