Redha dengan ketentuan Ilahi. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Mu

Lilypie Angel and Memorial tickers

BBT Chart Saya

Semoga Allah swt mengizinkan rezeki ini milik kami...Amin

Tuesday, May 7, 2013

Twin baby in memory

Posted by mimie at 5/07/2013 10:48:00 AM

4 May 2013, genap setahun pemergian anak kembar kami. Abg/kakak kepada Ameer Eskhandar.

Alhamdulillah, sekarang kami dah pun dikurniakan dengan Ameer Eskhandar yang sungguh comel..anak sendiri, mestilah puji kan...hehe..semua baby pun comel.

Aku sekarang banyak update pendek pendek jer kan. Al maklumlah, malas nak bukak laptop. So, update by phone jer. Pastu malas type panjang-panjang, bagi photos jer lah cukup kan.

Meh, sesuai dengan topic, aku nk share few photos kenangan ...hmm. gambar anak kembar kami aku tak upload lah kan sebab dah pernah upload sebelum ni. Lagipun, tak elok rasanya nak post pic tu banyak kali.

Last but not least, buat mommies yang pernah keguguran, sama-sama kita berdoa semoga dipercepatkan rezeki, dimurahkan rezeki kita. Kita bukan kehilangan anak kita, tapi kita antara yang terpilih, anak kita di 'jaga' dengan sangat baik di sana. InsyaAllah, pasti suatu masa kita akan bertemu mereka. Berusaha, berdoa dan tawakal , semoga Allah kurniakan kita dengan anak anak yang sempurna.

6 comments:

Marissa said...

Salam Mimi, saya pun pernah keguguran tapi sebanyak 2 kali.. Pertama pada dec 2012 ( 7 minggu) , kedua April 2013 ( 8 minggu). Mula2 mmg sukar utk saya terima hakikat tu tapi saya sedar saya harus redha.. Mungkin ada gantinya nanti. Sekarang saya baru period selepas D&C. Ingat nak tunggu few month lagi baru try balik. Anyway saya dah 37 tahun.

mimie on May 8, 2013 at 9:50 PM said...

Wsalam kak Marissa. thanks for dropping by. tu semua ketentuan Ilahi. InsyaAllah, percaya setiap wanita tu ada rezeki tersendiri..semoga kita terus tabah & semoga dikurniakan rezeki secepat mungkin. Dont give up & berdoa ..Hugsss dear

Syuhairah Anuar on May 9, 2013 at 12:10 PM said...

hye mimie. cerita mimie buat sy kuat. sy mc dec 12....tp till now x ada rezeki lg. seronok tgk org lpas mc sng je lekat. hmmm... sedih actually. tp kna percaya mungkin lambat sikit kot. hopefully takla putus asa

Mrs Opi on May 13, 2013 at 4:30 PM said...

salam mimie...saya mc okt lepas ..preggy twin setelah tunggu 7 thn..gugur minggu ke 13 dan 14...bila baca post ni, saya kene kuatkan semangat saya...btw, salam perkenalan :)

mimie on May 20, 2013 at 11:13 PM said...

Hye syuhairah.. kene kuat sbb kalau kita lemah camne si tecik nak tumpang badan kita dan membesar kan . . :) insyaAllah, rezeki syu tak lama lg. . Kene percaya pada Allah ok dear

mimie on May 20, 2013 at 11:16 PM said...

Wsalam dear... comel kan anak twin. InsyaAllah nanti sesama jumpa si kembar kita kat sana yer .. jgn putus asa ok. Kuatkan semangat, kalau boleh tingkatkan lagi usaha..hehe. kerja keras for babies! Sy doakan awk beroleh rezeki anak jugak lepas ni...amin

Post a Comment

Twinkle twinkle little star...OUR TWIN BABIES

My 2nd pregnancy for year 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jr Azrul & Little Mimie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare